Accessibility tools

سفارة الجزائر بجمهورية فنلندا

Embassy of Algeria to Finland
الجمهورية الجزائرية الديمقراطية الشعبية
People’s Democratic Republic of Algeria

Algerian Suomen-suurlähettilään tervehdys

Hyvät verkkosivuston vierailijat,

Tervetuloa Algerian demokraattisen kansantasavallan Suomen-suurlähetystön verkkosivustolle. Kiitän osoittamastanne mielenkiinnosta Algeriaa ja sen suurlähetystön toimintaa kohtaan.

Suurlähetystö toivoo, että tämä verkkosivusto on ikkunanne Algeriaan, pinta-alaltaan suurimpaan Afrikan ja arabimaailman maahan, sen ihmisiin, hallintoon, kulttuuriin ja historiaan ja että se antaa teille kuvan Algerian poliittisesta, taloudellisesta ja kulttuurisesta kehityksestä.

Algerian ulkopuolella asuvien kansalaisten palveleminen on yksi tärkeimmistä syistä diplomaattisen edustuston läsnäoloon. Suurlähetystö pyrkii tarjoamaan konsulipalveluja Suomessa asuville algerialaisille. Konsuliosasto palvelee myös suomalaisia ja muiden maiden kansalaisia.

Suurlähetystön päätehtävänä on edelleen edistää ja vahvistaa Algerian kahdenvälisiä suhteita Suomen kanssa. Algerialla ja Suomella on perinteiset ystävyys- ja yhteistyösuhteet. Suomi tunnusti ensimmäisten maiden joukossa Algerian itsenäisyyden 3. heinäkuuta 1962 ja avasi suurlähetystön Algeriin heti, kun diplomaattisuhteet oli solmittu 18. tammikuuta 1963. Algerian Tukholman-suurlähetystö avattiin vuonna 1963 ja se vastasi Suomesta aina Helsingin-suurlähetystön avaamiseen asti vuonna 2016.

Suomen maalla, kansalla ja taloudella on erinomainen maine Algeriassa. Suomalaiset yritykset ja yrittäjät ovat erittäin tervetulleita. Algerian markkinat tarjoavat suuria ja monenlaisia mahdollisuuksia lähes kaikilla aloilla. Suomalainen osaaminen on tervetullutta erityisesti seuraavilla aloilla: tietoliikenne, tietotekniikka, teollisuus- ja maatalouskoneet, metsätalous ja metsänhoito, kiertotalous, jätehuolto, uusiutuva energia ja vesihuolto. Samoin Suomen markkinat ovat avoinna algerialaisille yrityksille.

Lyhyesti sanottuna Algerian ja Suomen välisen talousdiplomatian edistäminen on myös osa Algerian Suomen-suurlähetystön roolia.

Toivotan teille miellyttävää vierailua.

Djamel Moktefi

Algerian Suomen-suurlähettiläs