Accessibility tools

سفارة الجزائر بجمهورية فنلندا

Embassy of Algeria to Finland
الجمهورية الجزائرية الديمقراطية الشعبية
People’s Democratic Republic of Algeria

Ulkoministeri Lamamra osallistui tasavallan presidentin edustajana Afrikan unionin huippukokoukseen

Algerian demokraattisen kansantasavallan ulkoasiain- ja kansallisyhteisöstä ulkomailla vastaava ministeri Ramtane Lamamra osallistui tasavallan presidentin Abdelmadjid Tebbounen edustajana Afrikan unionin 35. huippukokoukseen, joka pidettiin Etiopian pääkaupungissa, Addis Abebassa, 5.-6.2.2022.

Huippukokouksen iskulauseena oli “Elintarviketurvan parantaminen: inhimillisen, sosiaalisen ja taloudellisen pääoman kehityksen nopeuttaminen Afrikan mantereella”. Kokouksessa käsiteltiin taloudellisen yhteistyön lisäksi rauhaan ja turvallisuuteen, hallintoon ja Afrikan unionin institutionaaliseen uudistukseen liittyviä asioita sekä Afrikan pyrkimyksiä torjua koronapandemian vaikutuksia.

Tässä istunnossa Afrikan unionin huippukokouksen puheenjohtajuus siirtyi Kongon demokraattisen tasavallan presidentiltä Felix Tshisekediltä Senegalin tasavallan presidentille Macky Sallille.