Accessibility tools

سفارة الجزائر بجمهورية فنلندا

Embassy of Algeria to Finland
الجمهورية الجزائرية الديمقراطية الشعبية
People’s Democratic Republic of Algeria

Algerian ulkoasiain- ja kansallisyhteisöstä ulkomailla vastaavan ministeriön julkilausuma

Algeria tuomitsee jyrkästi Marokon kuningaskunnan kehittyneillä sota-aseilla kansainvälisesti tunnustettujen rajojensa ulkopuolella tekemät murhat, jotka ovat kohdistuneet viattomiin siviileihin, alueen kolmen maan kansalaisiin.

Nämä sotaisat käytännöt muistuttavat toistuvaa valtionterrorismia, ja niissä on piirteitä laittomista teloituksista, jotka voidaan asettaa syytteeseen Yhdistyneiden Kansakuntien järjestelmän toimivaltaisten elinten edessä. Säälimättömyys siviilejä kohtaan tahallisten ja harkittujen murhien kautta on vakava järjestelmällinen kansainvälisen humanitaarisen oikeuden loukkaus, joka on tuomittava voimakkaasti ja estettävä määrätietoisesti.

Tämä Marokon miehitysvallan harkitsematon ryntääminen on jatkuva haaste kansainväliselle oikeudelle ja altistaa alueen erityisen vaarallisille tapahtumille.

Marokon kuningaskunnan laajentumistavoitteiden holtittomuuden pitäisi kiinnostaa Yhdistyneiden Kansakuntien turvallisuusneuvostoa sekä pääsihteerin henkilökohtaista lähettilästä Staffan De Misturaa, jonka tehtävät ja rauhoittamispyrkimykset ovat vakavasti vaarantuneet näiden vakavien ja toistuvien turvallisuusloukkausten vuoksi miehitetyillä Sahrawi-alueilla ja niiden välittömässä läheisyydessä, aiheuttaen vakavan riskin mahdollisesti vaarallisesta alueellisesta kehityksestä.

12. huhtikuuta 2022